KUPITE KARTE Serbian Film Fest

"Rekvijem za gospođu J", English Subtitles, Karte uskoro u prodaji

O Filmu

English Subtitles

Uloge: Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Vučić Perović, Mira Banjac, Boris Isaković, Srđan Todorović, Aleksandar Alač, Radoje Čupić, Zinaida Dedakin, Katarina Marković, Radoslav Milenković, Bora Nenić, Radovan Miljanić, Vladimir Aleksić, Draginja Voganjac

Režija: Bojan Vuletić

Scenario: Bojan Vuletić

Fotografija: Jelena Stanković

Producent: Nenad Dukić (SEE Film Pro)

Trajanje filma: 93 min

Na dan smrti zeca, svog kućnog ljubimca Gospođa J (Mirjana Karanović), skromna sredovečna žena, bivša administrativna službenica, odlučuje da sahrani svog ljubimca, opere sudove, ode u prodavnicu, pronađe stari porodični pištolj, i za 5 dana, na dan kada je umro njen muž, izvrši samoubistvo. Gospođa J je odlučila da ode do kamenoresca i plati svoju sliku na nadgrobnom spomeniku, vrati pozajmljenu stolicu komšinici sa prvog sprata, prvi put vidi hipermarket u kojem radi njena starija ćerka Ana, pokaže svojoj mlađoj ćerki Koviljki kako da se brani, podigne otpremninu iz propale fabrike u stečaju i ispravi slovnu grešku u svom imenu u krštenici. Gospođa J je sve to odlučila, ali da bi sve to započela potrebna joj je samo jedna overena potvrda-uverenje o radnom stažu za poslednjih 20 godina, i to u zemlji koja upravo prolazi kroz tranziciju i sveobuhvatnu reformu administracije, što će biti jako komplikovano. Živeti u tranziciji je komplikovano, a umreti još komplikovanije.

Film je svoju svetsku premijeru imao na Berlinskom filmskom festivalu 13. februara 2017. godine, a premijeru u Srbiji na FEST-u 4. marta 2017. godine.

Film je srpski kandidat za 90. nagradu Oskar u kategoriji dugometražni igrani film na stranom jeziku.

Karte

Srpski kandidat za 90. nagradu Oskar

Slike iz filma

  • Film je 2017. godine dobio nagradu za najbolji scenario na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Kontakt

Pokaži Mapu
Muvico Rosemont 18, 9701 Bryn Mawr Ave, Rosemont, IL 60018