KUPITE KARTE Serbian Film Fest

"Ko to tamo peva", English Subtitles, Kupite karte na vreme

O Filmu

English Subtitles

Uloge: Pavle Vujisić, Dragan Nikolić, Danilo Bata Stojković, Aleksandar Berček, Neda Arnerić, Milivoje Tomić, Taško Načić, Boro Stjepanović, Slavko Štimac, Bora Todorović, Slobodan Aligrudić, Petar Lupa, Milovan Tasić, Stanojlo Milinković

Režija: Slobodan Šijan

Scenarion: Dušan Kovačević

Trajanje filma: 87 min

„Ko to tamo peva“ je srpski film snimljen 1980. godine u režiji Slobodana Šijana, prema scenariju Dušana Kovačevića.

Dotrajalim autobusom firme „Krstić i sin“, za Beograd kreće grupa putnika. Svako od njih ima neodložne razloge da što pre stigne u prestonicu. Proleće je 1941. Dan uoči nemačkog napada na Jugoslaviju. Autobus kreće iz zabiti.

Zbog nepredviđenih okolnosti putovanje će se odužiti, iako je polazna stanica od Beograda udaljena svega stotinak kilometara. Na putu, putnici se svađaju i sukobljavaju zbog rata u Evropi. Nagoveštaj buduće katastrofe se naslućuje. Stari, rastureni autobus sa svojim neobičnim i pomalo otkačenim putnicima, komična je slika jedne epohe u raspadanju, kraj jednog sveta koji će nestati u plamenu i ekploziji.

I pored početne netrpeljivosti, putnici se na kraju ujedinjuju, iz čega će proizići otvoreno nasilje nad dva Roma muzikanta.

O inspiraciji za scenario filma Dušan Kovačević je rekao: „Ovaj film je inspirisan istinitim događajem jer je zaista istorijska činjenica da je taj autobus dolazio tog dana i da su njegovi putnici bili sličnih sudbina, rešeni da stignu u Beograd.”

Novo ruho film je dobio digitalnom restauracijom i premijerno je prikazan u Jugoslovenskoj kinoteci.

Karte

Kultna komedija Slobodana Šijana

Slike iz filma

  • Kompletno obnovljeni i digitalno obrađeni slika i ton...